logo
 
 

Cautati-ne pe  Facebook  si  Twitter
+40 (743) 193069

Despre Noi

pensiune
Pensiunea Casa Anca

Casa Anca va ofera confort si ospitalitate, ambele la standarde occidentale, pentru petrecerea unor vacante sau weekend-uri intr-un peisaj superb, la poalele padurii departe de zarva si stresul specifice zonei urbane.

Situata in imediata apropiere a Manastirii Agapia, pensiunea “Casa Anca” incearca sa fie o oaza de liniste si relaxare, un loc pentru petrecerea zilelor libere de la sfarsitul saptamanii, a vacantelor, precum si pentru organizarea de evenimente cu caracter personal sau a celor corporate.

Este construita in imediata apropiere a Manastirii Agapia, pe un teren generos ca si suprafata, dar si ca pozitie, departe de celelalte asezari.

Poate fi punctul de plecare intr-un pelerinaj la cele mai cunoscute manastiri ale Neamtului, adevarate marturii ale istoriei peste veacuri, precum si intr-o drumetie catre natura de o frumusete neasemuita.

Istoric si Imprejurimi

manastiri
Manastiri

In zona Neamţului ne întâmpină la tot pasul mărturii ale credinţei împărtăşite de către popor. Fiecare munte, stâncă, deal sau apă are o poveste de spus pelerinilor care vin an de an să viziteze şi să cunoască aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu. Transmise prin viu grai din generaţie în generaţie sau redate de mari scriitori şi poeţi români aceste poveşti descriu legende sau de cele mai multe ori realitatea minunatelor locuri în care s-au întemeiat lăcaşele de cult.

Se poate vorbi de “un drum al mănăstirilor” nemţene străbătut cu pasul dar şi cu ochiul minţii. Pitorescul şi frumusţea locurilor, măreţia construcţiilor care au trecut prin proba timpului şi credinţa vieţuitorilor lăcaşelor de cult sunt motive pentru care turiştii aleg să viziteze mănăstirile nemţene.

Pe drumul ce leagă Piatra Neamţ de Târgu Neamţ pelerinii pot vizita mănăstirile Peştera, Almaş, Horaiţa, Dumbrăvele, Brădiţel, Văratec şi Agapia. Din Târgu Neamţ spre Poiana Largului şi apoi Borca pelerinii au ocazia să viziteze mănăstirile Neamţ, Secu, Sihăstria, Sihla şi cea de la Petru Vodă.

Istorie

Un alt obiectiv de vizitat, Cetatea Neamtului este o cetate medievala din Moldova situata in apropierea orasului Targu Neamt. Asezata aproape de varful cel mai inalt al Culmii Plesului, cetatea face parte din categoria monumentelor medievale de valoare exceptionala din Romania. Pozitia strategica de care a beneficiat si prezenta in evenimentele marcante pe care le-a cunoscut aceasta parte a tarii demonstreaza faptul ca, Cetatea Neamtului, a fost una dintre cele mai bine intarite cetati de care a dispus statul medieval moldovenesc.

cultura
Cultura

In satul Humulesti gasim Casa Memorială “Ion Creangă”, este casa unde s-a născut şi a copilărit Nică al lui Ştefan a Petrei. Casa reprezintă un tipic monument de arhitectură populară în care domină simplitatea, bunul simţ şi modestia proprie ţăranului moldovean.

Un la fel de primitor şi încărcat loc de semnificaţii culturale îl reprezintă casa unde a locuit, începând cu anul 1944, Mihail Sadoveanu. Expoziţia permanentă cuprinde obiecte, cărţi şi tablouri care au aparţinut scriitorului, precum şi o icoană din secolul al XVIII-lea. Pe lângă acestea, impresionant rămâne pianul vienez, la care au cântat nume mari româneşti, precum George Enescu, Dinu Lipatti, Maria Tănase sau Sviatoslav Richter. Periplul muzeal continuă cu Muzeul „Alexandru Vlahuță“ de la Agapia. În această casă, scriitorul venea adeseori în timpul verii pentru a se odihni şi pentru a scrie. Poate că aici a fost inspirat să scrie vestita Românie Pitorească (1901), în special povestirea „În munţii Neamţului“. În apropiere de Cetatea Neamț se află casa „Veronica Micle“, unde poate fi descoperită personalitatea scriitoarei în fotocopii, manuscrise,cărţi şi obiecte personale.

Cu timpul, aici în Neamţ, s-au pus bazele unui legăn de credinţă, civilizaţie şi cultură românească. Mănăstirile au fost şi sunt loc de pelerinaj, de popas, de întâlnire şi de întărire sufletească pe care îl caută pelerinii în fiecare an.

I.I. MIHALACHE ANA - Pensiunea Anca respectă și aplică cerințele Regulamentul (UE) nr. 679/2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Utilizăm cookies, conform politicii menționate, iar continuarea navigării exprima acordul dumneavoastră privind folosirea acestora.

Sunt de acord Politica de cookies